Vilka vi är!

WIP i Borlänge AB är ett familjeföretag som startade 1985, Wip har jobbat med Backkamerasystem och tagit fram sitt eget KVALITETS märke Wipomatic sedan 1995. Wip startade 2016 sitt eget märke för LED-belysning WIP Light  och tog bl.a. fram sin egen tillverkade Arbetslampa W160-F60WL som haft stor framgång. Wip arbetar med produkter för förbättrad arbetsmiljö samt hjälpmedel till säkerhet kring och runt fordon och maskiner. Wipomatic backkamerasystem säljs världen över.

Wipomatic backkamerasystem används idag både under och ovan jord. Det säljs mycket till Gruvmaskiner, Skogsmaskiner, Lastbilar, Truckar, Jordbrukstraktorer/maskiner, Grävmaskiner bl.a. för räls, Entreprenadmaskiner mm. D.v.s ofta i en mycket tuff miljö där stora krav och högsta kvalitet krävs. Dessa kamerasystem kan även användas i Båtlivet då Wipomatic även har en del vattentäta monitorer med IP69K som kan användas på utombordare eller på bryggan. Alla kameror är vattentäta samt att de flesta även är IP 69K testade.

För att säkerställa att de högt ställda krav på kvalité efterlevs, så har Wip egen personal anställd som är stationerad i Asien. Genom nära kontakt med tillverkare har Wip fått fram de material samt komponenter som ger bästa bild, färger samt kvalitet i samtliga Wipomatic kamerasystem. Detta har lett till att Wipomatic kameror används av ett stort antal ledande företag inom olika branscher, med mycket gott resultat och därmed nöjda kunder som är utspridda över hela världen.

Samtliga kamerasystem kan kopplas till 12-32 volt. Vidvinkel på kameror från 25° till 200° beroende på modell och kamera. Det går att byta ut äldre modeller till nya om så önskas, eftersom Wipomatic produkter har en lång livslängd så kan det behövas byta ut en del i systemet och det är fullt möjligt trots 20-30 års skillnad på produkterna. Skalet kan se detsamma ut men det kan vara stor skillnad på utvecklingen inuti bl.a. kan det skilja flera hundratusen pixlar från föregående år, då Wip ständigt utvecklar även de befintliga produkterna. 

Arbetslampan W160-F60WL  se gärna filmen från ett stress test på första sidan.

För din egen och andras säkerhet, kör med Wipomatic och WIP Light !

Vill du bli återförsäljare?

Är du intresserad av att ingå i ett samarbete med oss?

Ta kontakt med oss